« back to all projects

workshop baksteen stud. TU Delft

workshop baksteen stud. TU Delft

Duurzame revolutie van studenten met baksteen

Vrijdagmiddag 16 augustus 2013 startten de vers instromende 1e-jaars studenten Bouwkunde aan de TU-Delft met een workshop Baksteen. Het was tevens de aftrap van het introductieweekend ('SteeOwee') voor alle nieuwe studenten Bouwkunde.

Meest smaakmakend onderdeel van de workshop is het doe-deel waarin de vele honderden studenten zich in groepen overgeven aan het stapelen met baksteen. Met als thema de duurzame revolutie zetten de studenten zich aan het realiseren van een zo groot mogelijke, vrijstaande overspanning met baksteen. Daarbij werd dit jaar gebruik gemaakt van een smalle baksteen en er mocht geen lijm, specie of andere hulpmiddel worden gebruikt. Uitdaging was het verbreken van het record uit 2011 dat op 1,254 m. staat. Dat is net niet gelukt.

Het doe-deel werd voorafgegaan door een denk-deel waarin bijdragen van deskundigen over de productie, duurzaamheid en kwaliteiten van de baksteen en over architectonische mogelijkheden met dit keramisch bouwmateriaal.

KNB organiseerde de happening op het plein voor het faculteitsgebouw in nauwe samenwerking met studentenvereniging STYLOS.

Archief