« back to all projects

Hoogvliet genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs

Hoogvliet genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs

In aansluiting op het bestaande naoorlogse Hoogvliet, een deelgemeente van Rotterdam, met zijn hoge woongebouwen, langgerekte winkelpromenades en grote winkelvolumes, ontwierp Molenaar & Co architecten voor Leyten© een Stadsplein. Deze toevoeging aan het centrum bestaat uit drie in het oogspringende gebouwen: twee appartementengebouwen van verschillende hoogte met winkels in de plint en een Cultuurhuis met bibliotheek en stadsdeelvoorzieningen. Opvallend aan de gevels van de appartementengebouwen is de combinatie van gesloten en open vlakken, beton, glas, aluminium en reliëfbaksteen en de dynamische ritmiek van de driehoekige balkons. Een plastiek van Dick Elfers, afkomstig van Shell, de belangrijkste werkgever van Hoogvliet, siert het Cultuurhuis.

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs achtereenvolgens gewijd aan de thema’s transformatie, utiliteitsbouw en woningbouw, dat in 2015 het thema is.

De winnaar van de publieksprijs zal samen met de winnaar van de juryprijs bekend worden gemaakt op de feestelijke prijsuitreiking die plaats vindt op 16 december 2015 in de Burgerzaal van het stadhuis.Archief