18 Sep 2015 Persbericht feestelijke opening De Egelantier te Hilversum

/media/molenaarenco/images/news/originals/feestelijke-opening-egelantier-foto-yvonne-hoefman-klein_2015_09_18_041121.jpg

Aanleunwoningen feestelijk geopend

Burgemeester overhandigt picknicktafels aan Egelantierbewoners


Hilversum – Vandaag werden de 86 nieuwe aanleunwoningen bij woondienstencentrum de Egelantier feestelijk geopend. Burgemeester Pieter Broertjes overhandigde als openingscadeau twee picknicktafels voor de binnentuin aan de bewoners. ‘We zijn er hartstikke blij mee. De tafels zijn een mooie plek om elkaar als bewoners en buurtbewoners te ontmoeten’, laat bewoonster en lid van de bewonerscommissie, mevrouw Ooms weten.
'Met de oplevering van de aanleunwoningen is Dudok Wonen na zeven jaar echt helemaal klaar met de herontwikkeling van het woondienstencentrum de Egelantier’, vertelt Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen. De bouw van de 86 duurzame en levensloopbestendige aanleunappartementen op de plek van het voormalige hoofdgebouw was de tweede fase in de herontwikkeling. ‘In april kregen bewoners de sleutel van hun aanleunappartement. Veel bewoners laten ons weten dat ze er met heel veel plezier wonen. Ook vinden ze de Egelantier qua architectuur perfect passen in de buurt. Een mooi compliment’, aldus Zanting.

Ontmoetingsplek
Burgemeester Pieter Broertjes: ‘Afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in de Bloemenbuurt. De woningen zijn opgeknapt, op verschillende plekken is de buitenruimte opnieuw ingericht en de Clemenskerk, een icoon voor de wijk, is gerestaureerd. Met de transformatie van het oude bejaardenhuis de Egelantier in een modern woondienstencentrum heeft de wijk een ontmoetingsplek voor jong en oud erbij gekregen. Het is prachtig geworden. Voor bewoners in de wijk een kans om zelfstandig te blijven wonen met alle zorg en diensten waar behoefte aan is.’
Zorg en ondersteuning
De nieuwe aanleunwoningen zijn een mix van sociale en vrije sector huurappartementen. Een aantal ervan verhuurt Dudok Wonen niet rechtstreeks aan bewoners, maar aan HilverZorg. Hiermee kon zij een deel van haar bewoners uit de te verbouwen Flat Kerkelanden huisvesten. Ben Hammer, Raad van Bestuur HilverZorg: ‘Dat lokale samenwerking belangrijk is, bleek ook afgelopen jaar weer. Door de goede samenwerking met Dudok Wonen en de gemeente Hilversum hebben we een aantal bewoners van Flat Kerkelanden een mooie nieuwe woning in De Egelantier kunnen aanbieden waarbij zij de zorg en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. We zijn er daarnaast trots op dat mensen uit de wijk hun weg weten te vinden naar de Egelantier. We organiseren zorg en ondersteuning namelijk graag zoveel mogelijk rondom de plek waar mensen met plezier wonen.’Bewonerscommissie neemt openingscadeau in ontvangst (foto: Yvonne Hoefman, Eye2design)