12 Dec 2014 Verkoop woningen Koningsdaal succes

/media/molenaarenco/images/news/originals/1736-0-bfa-koningsdaal-nijmegen-stp1-300dpi-bewerkt_2015_06_05_104352.jpg

Molenaar & Co architecten ontwierp dit jaar in opdracht van Bouwfondsontwikkeling een blok aaneengesloten stadshuizen en herenhuizen van drie en vier lagen. De verkoop van deze eerste woningen in de wijk Koningsdaal in Nijmegen is succesvol. Trebbe Groep start halverwege 2015 met de bouw terwijl een tweede blok door ons is ontworpen.
Het eerste blok dat nu in verkoop is gebracht bestaat uit 45 woningen in twee typen: monumentale stadshuizen en herenhuizen. De gevelwanden van beide typen sluiten aan bij de monumentale bakstenen huizenblokken uit het begin van de vorige eeuw in de Nijmeegse wijk Bottendaal, ook wel vergelijkbaar met de Haagse straatwanden bekend uit de boeken van Louis Couperus. Deze 'vertellende' baksteenarchitectuur, met kenmerkend wit lijstwerk, ritmische raampartijen, erkers en mansarde daken, wordt extra geaccentueerd met ornamenten, hoektorentjes en royale kroonlijsten.
Op zaterdag 18 oktober jl. is Bouwfonds Ontwikkeling succesvol gestart met de verkoop van dit woningbouwproject. De verkoop- manifestatie in het gebouw van De Gelderlander aan de Winselingseweg werd met circa 400 belangstellenden drukbezocht. Tijdens de manifestatie werd persoonlijke voorlichting gegeven door medewerkers van Hendriks Makelaardij, Bouwfonds Ontwikkeling, de Rabobank en diverse leveranciers. Daarnaast verkregen belangstellenden projectdocumentatie en was een rondleiding uitgezet langs de Waal, het bouwterrein, het Westerpark en de Honigfabriek.
Een gevolg van de geslaagde verkoop is dat Molenaar & Co opdracht heeft een volgend plandeel te ontwerpen.Uit de hoge opkomst en het grote enthousiasme concludeert Bouwfonds Ontwikkeling dat naast de waardering voor de plankwaliteiten er veel vraag is naar grondgebonden wonen met tuin in dit deel van Nijmegen. Alle projectinformatie is te vinden op www.koningsdaal.nl