« back to all projects

Laatste fase Ruyschenberg Helmond in aanbouw

Laatste fase Ruyschenberg Helmond in aanbouw

Op loopafstand van het Helmondse centrum, ligt de nieuwe woonwijk Ruyschenberg, sinds 2010 herontwikkeld door Volker Wessels Vastgoed naar ontwerp van Molenaar Co architecten. De langgerekte strook waarop Ruyschenberg is aangelegd telt een grote varieteit woningtypen: rij- hoek- en kopwoningen, tweekappers, bungalows en patiowoningen. Op dit moment is de bouw gestart van de laatste acht luxe bungalows en zes tweekappers.

Ruyschenberg ligt op een langwerpig perceel, heeft een symmetrisch grondplan dat doorkruist wordt door twee assen met in de lengte een wig plantsoen. Lage stenen bruggen geeven toegang tot de wijk. Vier witgekeimde kopwoningen van drie lagen met grijze zadeldaken accentueren de entree. Na dat hoofdmoment ontrolt het plan zich spiegelend en variërend in hoogte en type rond het middenplantsoen Metselwerkaccenten sieren hoeken en penanten en werken als onderscheidend detail bij de tussenwoningen.

Het succes van Ruyschenberg is mede te danken aan de geslaagde samenwerking met S+DK Vastgoed bv, VolkerWessels vastgoed bv en de gemeente Helmond.