Paviljoen Eemnes

Over dit nieuwbouw project

'Een markante, inspirerende, beeld en sfeerbepalende vorm' was het uitgangspunt voor ons ontwerp van de uit metaal en glas opgetrokken koperkleurige folie in het centrum van Eemnes. Deze maakt deel uit van het in september 2012 geopende winkelcentrum De Minnehof, ontwikkeld door Leyten©. Dit is op zijn beurt weer de uitkomst van de vernieuwing van het dorpshart waarmee de gemeente Eemnes vanaf 2005 bezig was. Naast woningen en winkels voorzag het beeldkwaliteitsplan van Van der Goes architectuur en stedenbouw, in twee beeldbepalende paviljoens waarvoor wij de ontwerpopdracht kregen. Eén daarvan werd gerealiseerd met bakker Tetteroo als gebruiker.

Het paviljoen is een expressief baken in een neo-traditionele omgeving. Een veelhoekig transparant gebouwtje met vitrines in de pui, gericht op het voetgangersgebied en met nadruk op de geheel te openen gevel aan het terras. Het gebouwtje heeft een diamantvorm, gerealiseerd door een staalconstructie. Deze werd het uitgangspunt voor het veelvormige dak dat wordt bekroond met een geometrisch 'geplooide' schoorsteen. Het geheel is bedekt met een koperkleurige aluminium felsbekleding. De complexe schoorsteenvorm maakt dat goten en diverse installaties - waaronder voor klimaat en afzuiging – onzichtbaar in het dak konden worden opgenomen. Het luchtige interieur heeft een donkere achtergrond waarin enkele zitjes, een toonbank en afbakinstallatie zijn geplaatst.

Opdrachtgever: Gemeente Eemnes

Uitvoering: Bouwbedrijf Goldewijk bv, Doetinchem

Oplevering: 2012

Fotografie: Luuk Kramer

L10506341-960x500.jpg
L10506341-960x500.jpg
L1070178-960x500.jpg
L1070178-960x500.jpg
L1070182-960x500.jpg
L1070182-960x500.jpg
2015-02-25-12-l1070179-jpg
2015-06-29-04-l1070181-jpg
2015-08-27-10-10383-paviljoeneemnes-lk-15093-62
2015-08-27-10-10383-paviljoeneemnes-lk-15093-65

Andere projecten in Nieuwbouw