Toon tekst »
« Verberg tekst

Boezemweg, Rotterdam

Twee gezichten met een verrassend vrolijke uitstraling

Op de plaats waar ooit de veemarkt werd gehouden - op de grens van Kralingen en Crooswijk tussen de Boezemweg en Boezemsingel - ontwierpen wij een grootstedelijk, langgerekt en vrijstaand woonblok van acht lagen, het project Stadssingel. Het gebouw heeft twee gezichten: de voorgevel aan de Boezemweg en de achtergevel aan de Boezemsingel zijn in materiaalgebruik gespiegeld en hebben een verrassend vrolijke uitstraling.

Lees verder » « Sluit tekst

De vlakke straatgevel aan de Boezemweg, is uitgevoerd in zwarte baksteen met witte accenten en dunne, verticale oranje gevellijnen. Bewoners van appartementen aan deze zijde, kijken uit op de oude bomen van het voormalige veemarktterrein en verderop naar het stadscentrum. De verspringende achtergevel (richting Kralingen en Kralingse bos) heeft royale balkons in verticale geleding en is opgetrokken uit witte baksteen met een strooiboeket van zwarte stenen. Beide gevels zijn in wezen monumentale, kleurentekens die balkons en de variatie in appartementen accentueren.

Het gebouw telt 187 drie- en vierkamerappartementen, vier maisonnettes, een wijkbibliotheek en een verdiepte parkeergarage voor de bewoners. Opvallend detail zijn de twee monumentale glazen atriums aan de voorzijde waarin de hoofdentrees en liftschachten zijn opgenomen en die doorlopen tot aan de Boezemsingel. Aan de straatgevel worden deze glazen hallen over de volle hoogte geaccentueerd met een verticale oranje lijn.

Projectinformatie

opdrachtgever

Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Capelle a/d Ijssel

locatie

Boezemweg / Boezemsingel, Rotterdam

oplevering

2005 ©​Molenaar & Van Winden architecten

uitvoering

Heijmans IBC Woningbouw, Capelle a/d Ijssel

fotografie

Luuk Kramer