« terug naar overzicht

Woonhuis Jacobs-Kester genomineerd voor Reynaers aluminium projectprijs

Woonhuis Jacobs-Kester genomineerd voor Reynaers aluminium projectprijs

Ooit een eenvoudig huis uit de jaren vijftig. Nu een statig, witgepleisterd huis van drie lagen met een modernklassieke uitstraling. ‘Een huis om thuis te komen’ was het motto dat Molenaar & Co architecten meekreeg om het jaren vijftig huis te veranderen in een royale woning voor het jonge gezin Jacobs-Kester dat drie kinderen telt en kantoor aan huis voert. Op de begane grond ligt de royale open U-vormige woonkamer met keuken om een centrale trap naar de verdiepingen met slaapkamers. Opvallend is de ritmiek van verfijnd gedetailleerde aluminium ramen, deuren en dakkapellen die zich rond een patio voortzet in de aan de woning verbonden entree met kantoor op de plaats van de vroegere garage. Blikvanger in de voorgevel is de erker met daarop het balkon. Een ooit naar binnen gekeerd huis dat 10 bij 7 meter meette, is door uitbreiding en verluchtiging van de gevel naar buiten toe geopend en verdubbeld in volume!

Het huis werd eind 2015 genomineerd voor de Reijnaers aluminium projectprijs.

Kijk ook op de Youtube video https://youtu.be/DLFZjO0_GoY