toon_tekst »
« verberg_tekst

vrijstaande woning te Hinderdam

Najaar 2016 startte de bouw van het vrijstaande huis voor Roel de Vrijer en Renée Wijnen in Hinderdam aan de Vecht. Deze voormalige Amsterdammers zijn enthousiaste natuur- en muziekliefhebbers. Molenaar & Co ontwierp voor hen een op maat gesneden woning voor relax en natuurbeleving, muziek maken en luisteren: een vrijstaand huis met vele ramen en feeëriek uitzicht op de Vecht en aan alle kanten een royale tuin.

lees_verder » « sluit_tekst

Zoals alle woningen langs de Vecht, is het nieuwe woonhuis onderdeel van de bestaande lintbebouwing die zich deels op dijkniveau uitstrekt. Dit betekent dat het huis in de vorm van een parallellogram zich op de dijk bevindt met uitzicht op het water en de puntvormige, aangebouwde serre op het lagere niveau van tuin en straat. Stalen lamellen werken aan twee serrezijden als markiezen en lichtfilters. Deze gedeeltelijk glazen serre is zowel verblijfsplek als entree en hal. Van hieruit voert een trap verder de woning in: naar een volgende hal die als een schakelpunt werkt tussen woonhuis en serre. Hier bevinden zich verschillende voorzieningen, waaronder een trap die toegang geeft tot de bovenste verdieping. Rondom deze kern ligt het eigenlijke op de Vecht gerichte woonhuis met de muziekkamer met vleugel en openslaande deuren naar de Vecht. Een verdiepingshoge schuifdeur scheidt deze ruimte van de daarnaast liggende woonkamer met open keuken. Op de 1e verdieping bevinden zich twee werkkamers en een slaapkamer met royale badkamer. De plinten van huis en erker zijn opgetrokken uit antracietbruine baksteen; de gevels van de woning zijn eveneens uitgevoerd in baksteen, maar dan in een grijs-witte tint. Het zadeldak is afgedekt met antraciet bruine keramische pannen en zonnecellen.

Projectinformatie

opdrachtgever

fam De Vrijer-Wijnen

locatie

Hinderdam